Când este sincer deputatul PLDM Iurie Țap, când critică sistemul mixt de vot sau când spune că va candida numai în circumscripție uninominală?

Critică Partidul Democrat pentru adoptarea votului mixt, însă își dorește să candideze la parlamentare doar în circumscripție uninominală. Este cazul deputatului PLDM Iurie Țap, care nu scapă nicio ocazie ca să critice schimbarea sistemului de vot, dar este gata să profite de această schimbare.

Ipocrizia lui Țap a fost scoasă la iveală de către bloggerul Eugen Luchianiuc, care face trimitere la un interviu cu deputatul Iurie Țap, ce urmează să fie publicat în curând.

„Azi cei de la tribuna.md publică un promo cu interviul cu Țap, care va apărea mâine. Iată un citat din el:
”… voi candida doar în cadrul circumscripției electorale, nu pe listă de partid”.
Și cum să-l numești după asta?
Adică tu ai fost unul care ai prăbușit PLDM-ul și acum fugi?
Adică tu ai fost unul care i-a frecat până acum pe PDM cu uninominalul și mixtul și acum candidezi pentru mandat?
Sau poate este în DEX cuvântul ”prostituat”?
– scrie bloggerul Eugen Luchianiuc pe pagina sa.

Este de menționat că Iurie Țap, în rând cu alți colegi de ai săi din Partidul Liberal Democrat din Moldova este unul dintre cei mai activi critici ai votului mixt. Asta chiar dacă partidul său a fost cel care a promis schimbarea sistemului electoral în campania pentru alegerile parlamentare precedente. Mai mult, alături de PDM, PLDM a votat pentru modificarea sistemului electoral în 2013, ca mai apoi să abroge legea cu ajutorul voturilor PCRM.

sursa: today.md

About Author

admin