Candu, despre motivele pentru care PAS nu a participat la alegerile primarilor din 10 localități: Nu au oameni interiori, Maia Sandu face politică pe Facebook

Lidera PAS, Maia Sandu, preferă să facă politică pe facebook și în studiourile TV, decât să lucreze la construirea unei rețele puternice a partidului în teritoriu. Astfel explică speakerul Parlamentului, Andrian Candu, neparticiparea candidaților din partea PAS la alegerile locale anticipate din cele 10 localități care au avut loc pe 19 noiembrie curent. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la postul ProTV. El a calificat drep ridicole și afirmațiile că potențialii candidați PAS au fost intimidați.

„Să ai zece alegeri în localități, să nu vii tu cu niciun candidat. Adică socialiștii n-au fost intimidații, alți candidați independenți care nu reprezentau interesele vreunui partid nu au fost intimidați și au venit la alegeri. Și anume ai Maiei Sandu au fost intimidați și nu au venit. Ori ceva este putred, ori se minte chiar efectiv. Eu ce cred, este că Maia Sandu cu adevărat consideră că e mai important să faci pe facebook și în studiouri televizate politică, decât efectiv să-ți faci echipe în teritoriu, să-ți face echipă care să te poată reprezenta și cu adevărat să vii și să lupți în acele campanii electorale, indiferent că sunt locale sau sunt generale cum vor fi ele parlamentare”, a declarat Andrian Candu în cadrul emisiunii.

Candu ținut să ofere și o replică la declarațiile potrivit cărora potențialii candidați din partea PAS au fost indimidați și că au fost amenințați prin deschiderea unor dosare penal. Speakerul a îndemnat-o, pe această cale, pe Maia Sandu să înainteze la alegeri candidați care nu au probleme cu legea.

„Adică vreți să ziceți că un candidat al Maiei Sandu a săvârșit o infracțiune și vine cineva și spune: eu știu că tu ai săvârșit o infracțiune, nu candida că de nu, îți fac dosar penal? Păi Maia Sandu trebuie să caute în primul rând candidați care nu au dosare”, adăugat Andrian Candu.

Demnitarul a atras atenția că în lupta cu corupția nu se face divizarea în funcție de apartenența politică. În acest sens, Andrian Candu a amintit că în 2017, pentru acțiuni de corupție au fost reținuți miniștri, viceminiștri, vameși.

sursa: evenimentul.md / foto: inprofunzime.md

About Author

admin