Ce prevede noul acord semnat între Primăria Chișinău și administrația orașului Obninsk

Primarul general Ion Ceban a semnat un acord de colaborare între Primăria Chișinău și orașul Obninsk, regiunea Kaluga, din Federația Rusă. Din partea regiunii Kaluga a semnat șefa administrației orașului Obninsk, Tatiana Nikolaevna Leonova.

Potrivit edilului, obiectivul Acordului este stabilirea parteneriatului reciproc benefic între părți, precum și dezvoltarea cooperării bilaterale, consolidarea comerțului și a legăturilor economice, științifice, tehnice, culturale și sociale.

Ne propunem să avem un bun dialog pentru dezvoltarea relațiilor în diferite domenii ale economiei urbane, vor fi efectuate vizite reciproce și va fi efectuat schimb de informații, opinii și experiență pe probleme de interes reciproc. Ne-am propus ca scop de a avea pe viitor întrevederi între companii, organizații și reprezentanți ai comunității de afaceri. Acordul vine întru crearea unui climat de investiții favorabil, inclusiv atragerea investițiilor, organizarea schimbului de experiență pentru implementarea autonomiei locale și interacțiunea cu cetățenii, menținerea unui dialog pe probleme de îmbunătățire urbană și chiar realizarea unui schimb de practici în domeniul educațional, cultural și organizarea activităților de voluntariat”, a declarat acesta.

„Trebuie să avem prieteni în toate colțurile lumii, de unde putem să preluăm experiențe bune pentru a dezvolta capitala. Parteneriatele încheiate de la vest la est ne ajută atât în prezent cât și în viitor”, a conchis edilul.

Menționăm că, edilul se află în aceste zile la Forumul economic internațional, care se desfășoară la Sankt Petersburg.

About Author

admin