Ceban: Abia astăzi, guvernarea s-a gândit să invite la consultări pe marginea Politicii bugetar fiscale, deși noi am transmis încă săptămâna trecută toate propunerile

După ce a fost votat în prima lectură, Guvernarea abia astăzi s-a gândit să organizeze dezbateri publice cu privire la Bugetul Național pentru 2022. Potrivit primarului general Ion Ceban, mai multe scrisori cu inițiative din partea Primăriei au fost trimise către Parlament și Guvern.

„Iată cei care tot arată cu degetul către bugetul Primăriei pentru 2022, să întrebe Guvernul în ce perioadă a fost consultat proiectul bugetului național care a fost aprobat „FULGER” de Executiv și deja în prima lectură de Parlament. A fost ca la emisiunea „Surprize-Surprize”. (Fără aluzie la fostul primar). Iar abia astăzi s-au gândit să invite la consultări pe marginea Politicii bugetar fiscale, deși noi avem și am transmis încă săptămâna trecută toate propunerile care ar îmbunătăți semnificativ viața oamenilor”, a scrie Ceban într-o postare.

Amintim că proiectul Bugetului municipiului Chișinău pentru 2022 este dezbătut transparent în 16 ședințe cu grupuri distincte.

„În urma discuțiilor îmi doresc îmbunătățirea Proiectul de buget care va sta la baza dezvoltării capitalei și suburbiilor. Acțiuni similare am organizat și anul trecut. Săptămâna precedentă am avut discuții cu fracțiunile partidelor din CMC. Așa cum ne-am propus, săptămâna aceasta avem dezbateri și discuții cu suburbiile, cu locuitorii din sectoare, ședințele vor fi organizate în preturi, totodată, avem întrevederi cu specialiștii din domeniul economic, dar și alte domenii. Graficul dezbaterilor este publicat pe site-ul primăriei, transparent, conform legii și poate fi văzut și analizat. Fiecare poate participa și are posibilitatea să-și expună părerile.

Tare sper că anul acesta toți consilierii municipali se vor uni, vor da dovadă de maturitate și împreună vom intra în noul an cu bugetul aprobat, astfel ca să putem munci. Unii consilieri anul trecut nu au votat proiectul, iar după, în loc să acționeze că sunt la guvernare, protestează din orele de muncă sub ușa Primăriei și cer de la Primăria Chișinău ceea ce nu au susținut”, a conchis Ceban.

About Author

admin