Ceban, despre dorința sa de Paște: Cât de curând să revenim la o viață obișnuită. Să putem să ne bucurăm din plin de toate evenimentele, sărbătorile

Acasă, alături de familie. Așa sărbătorește primarul general Ion Ceban Învierea Domnului. Potrivit acestuia, Paștele pentru el înseamnă sărbătoare de suflet.

„Este sărbătoarea divină pe care o întâlnesc cu familia alături de cei dragi și apropiați. Este despre tradiții pe care le-am moștenit de la părinți și cu sfințenie le transmitem copiilor. În acest an, de Paște, planific să fim modești în a sărbători, în contextul timpurilor pe care le trăim. Cu toate acestea, vom merge neapărat la părinți, deoarece anul trecut nu am fost de Paște. Vom sta la masa de sărbătoare, iar copiii vor umple ograda bunicilor cu zâmbete. Oare ce poate fi mai frumos? În familia noastră, tradițiile de Paște se respectă, în special cele preluate de la părinți. Se sfințește pasca și cozonacul și aducem focul haric în casă. Dimineața ne spălăm pe față cu ouă roșii și bani pentru a fi sănătoși și a ne purta noroc tot anul. Și ca în fiecare familie de creștini gustăm din bucatele sfințite”, a precizat Ceban.

Potrivit edilului, cozonacul în familia sa se coace acasă, cu participarea copiilor.

„Fiecare participă cum poate, la fel este și în cazul încondeierii ouălor. Tradițiile sunt păstrate și copii sunt fericiți că petrec timpul cu mama care se ocupă de aceste lucruri. Ouăle sunt vopsite în diverse culori, iar designerii, în ultimii ani sunt Ilinca și Vasea. Nu contează culorile, important că se face totul cu multă dragoste. De pe masa de sărbătoare nu lipsesc bucatele tradiționale moldovenești. Indiferent ce ar fi, mult contează cu cine te așezi în jurul mesei”, a precizat acesta.

Ceban spune că dorința sa de Paște este comună cu cea a altor sute de mii de oameni. „Și anume cât de curând să revenim la o viață obișnuită. Să putem să ne bucurăm din plin de toate evenimentele, sărbătorile. Să putem merge acolo unde ne dorim, să putem îmbrățișa persoanele dragi fără frica că le putem face vreun rău. Cetățenilor le doresc sănătate și lumină în casele lor, oriunde s-ar afla. Știind că cei apropiați sunt bine, ne face doar să fim mai puternici. Să ne bucurăm împreună de Învierea Domnului”, a conchis acesta.

About Author

admin