Ceban, despre licitația privind procurarea autobuzelor: Să le fie rușine celor care în CMC își împart pumni, iar alții se sufocă în spitale și decedează

După un an de zile, tot compania MAZ ar putea deveni câștigătoarea licitației privind procurarea celor 100 de autobuze pentru capitală. Potrivit primarului general Ion Ceban, MAZ a venit cu o mică diferență de preț.

„Atunci prețul era un pic mai mare, dar cu scutiri TVA și azi câștigăm mai mulți ani pentru mentenanță. Am pierdut un an și aproape jumătate fără autobuze, fără transport în perioada pandemică când urma ca în vara anului curent deja să aducem primele autobuze. Pentru cei care se delectează că ar fi o diferență de 1000 sau 2000 de euro, țin să vă spun că nu e așa.

Astfel, MAZ: a propus 119 382 Euro cu 6 ani de garanție și cu asigurarea mentenanței.

Isuzu: 127 141 Euro și 6.5 ani de garanție, cu asigurarea mentenanței.

Acum suntem în așteptarea analizei ample a membrilor comisiei de licitație. Iar toate procedurile ar mai lua încă ceva luni! Să vă fie rușine pentru această tărăgănare și să nu spuneți că nu v-am spus. Să le fie rușine celor care în CMC își împart pumni, iar alții se sufocă în spitale și decedează, oameni care nu trebuiau să moară.

Rușine de acei oameni care astăzi sunt nevoiți pe perioada pandemică să meargă unul în altul în transportul public, iar tot voi sunteți cei care ați propus recent ca 50 de milioane de lei să oferim la microbuze pentru ai contracta în loc să procurăm autobuze bune cu parcurs de acești bani”, a declarat Ceban.

Potrivit primarului general Ion Ceban, municipalitatea are troleibuze cu parcurs și fiecare locuitor care merge astăzi în Șkoda recent puse pe străzile capitalei nu pot spune că sunt de calitate mai proastă decât cele noi.

Amintim că, doar în ultima jumătate de an Primăriei Chișinău a adus 50 de troleibuze noi, iar în curând vor apărea încă 10 troleibuze noi și 2 articulate.

About Author

admin