Ceban, despre parcări: Trebuie să avem scenariul prin care putem examina inițiativa prin hotărâre de Guvern, după care să existe lege examinată public

Implementarea proiectului parcărilor în capitală este în mare întârziere, recunoaște primarul general Ion Ceban. Edilul spune că municipalitatea ar trebui să încerce și alte căi paralele de implementare.

Suntem într-o întârziere foarte mare și așteptările oamenilor sunt foarte mari în acest sens. Noi am blocat pe arterele principale opțiunea de parcare pe mai multe zone. Avem un an și jumătate timp care nu prea ne-am mișcat în această direcție. Sunt unele evaluări pe care le-am început împreună cu dvs.

Să vedeți opțiunile de alternativă pe care putem să le avem. Ion Ceban s-a referit la agenda parlamentară. Dacă nu ne încadrăm acolo cu unele aspecte cu caracter legal, oamenii trebuie să înțeleagă acest lucru, dacă nu avem reglementat acest lucru, noi nu putem pune în aplicare ceea ce ne propunem. Ar trebui să avem scenariul prin care putem examina prin hotărâre de Guvern, până la o anumită etapă, ca o perioadă de tranziție, după care să existe lege, care să fie dezbătut public. Noi nu avem conceptul, noi nu avem proiectul. Asta ar putea să fie în luna august când am putea intra sau ieși din proces electoral.

Eu presupun că perioada medie ar putea să fie de 9 luni de zile pentru aprobarea legislației în Parlamentul Republicii Moldova. Eu cred că acest lucru este foarte grav, pentru că noi avem licitate lucrările de delimitare, avem lucrări de amenajare, avem lucrări de organizare a parcărilor în zona din centru. Acum se lucrează masiv asupra parcărilor care sunt ocupate abuziv. Noi ar trebui să le eliberăm pentru oameni. Eu cred că trebuie să fie opțiunea provizorii, care să punem în practică aceste activități.

Paralelizarea activităților cu sistemul de plată electronic. Să vedem cine sunt oamenii, de ce ei se conduc, ce instrumentare au, ce fel de bază au pentru acea instituție care se va ocupa nemijlocit atât în direcție cât și în subdiviziunile direcției”, a conchis acesta.

Amintim că primarul general Ion Ceban solicită opinia cetățenilor privind construcția unui obiectiv multifuncțional cu spații comerciale și parcare multietajată amplasat pe str. Mitropolit Varlaam 63, de pe teritoriul Î.M. „Piața Centrală”.

Potrivit edilului, proiectul prevede utilizarea rațională a teritoriului administrat prin reamenajarea spațiilor existente, ceea ce va permite crearea condițiilor mai bune pentru comercianți și consumatori.

About Author

admin