Ceban: Două ambulanțe şi un vehicul funerar au fost astăzi transmise Primăriei Chişinău din partea unei Asociații de caritate Italia

Două ambulanțe şi un vehicul funerar au fost astăzi transmise Primăriei Chişinău din partea Asociațiilor de caritate (Misericordiile) din comunele Certaldo și Gambassi Terme, regiunea Toscana, Italia. Potrivit primarului general Ion Ceban, la Primărie astăzi am salutat delegația italiană în frunte cu Primarul comunei Certaldo, regiunea Toscana, însoțit de un grup de reprezentanți ai asociațiilor de caritate care promovează incluziunea școlară a copiilor diagnosticați cu autism.

„Mi-am exprimat recunoștința pentru autorităţile din Italia, pentru donația oferită Chișinăului. Depunem eforturi majore pentru a răspunde nevoilor cu care se confruntă chișinăuienii, iar sprijinul partenerilor are un impact major pentru domeniul medical.

Ne propunem ca pe viitor să realizăm proiecte în comun și să existe o frumoasă colaborare între
unicipiul Chișinău – regiunea Toscana şi alte orașe din Italia. Ambulanțele donate vor fi distribuite la două spitale clinice municipale și anume pentru Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii și Spitalul nr. 4, pentru asistența medicală a pacienților și gestionarea eficientă a pandemiei de COVID-19”, a declarat acesta.

Edilul spune că transportul sanitar donat constituie ambulanțe de tip B, echipate și dotate cu utilajul medical necesar.

„Ambulanțele vor fi utilizate în transportarea copiilor la tratamente complexe și consultații medicale interdisciplinare, dar şi pentru transportarea pacienților aflați la tratament paliativ”, a conchis edilul.

Delegația italiană care se află în vizită la Chișinău va avea mai multe întrevederi și schimb de bune practici cu specialiștii și profesorii din instituțiile de învățământ din capitală, în vederea îmbunătățirii procesului de incluziune a copiilor.

About Author

admin