Ceban explică demersurile făcute cu privire la trecerea în proprietate municipală a unor proprietăți de stat: Vom transforma aceste ruine în obiective de cultură națională

Primarul general Ion Ceban cere ca mai multe clădiri aflate în proprietatea statului, edificii ce se află în paragină, să fie trecute în proprietatea Primăriei Chișinău. Despre aceasta a vorbit edilul într-un live pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Ceban, interesul a fost mare în acest sens, iar obiectivul constituie o valoare națională.

„Mai multă lume ne-a întrebat despre Stadionul Republican. Ceea ce ține de circ, de observatorul de la Artico, alte edificii, cum ar fi Palatul de Cultură a feroviarilor, Manejul de Atletism, Parcul de la Intrarea în oraș.

Am transmis demersul parlamentul Republicii Moldova, Prezidenției, tuturor fracțiunilor, Guvernul Republicii Moldova și APP. În acest demers solicităm transmiterea din proprietatea statului în proprietatea municipalității.

Interesul a fost mare în acest sens, iar obiectivul a constituit o valoare națională. Am scris că primăria Chișinău dă asigurări publice, o dată cu transmiterea acestui bun în proprietatea municipală, vom organiza dezbateri publice la scară internațională, iar mai târziu și concurs de proiecte cu privire la amenajarea acestui obiectiv. Vor fi antrenați experți de talie națională cât și talie internațională. Suntem gata ca toată comunitatea implicată în dezbateri publice să fie parte componentă și determinantă la organizarea la scară națională a acestor dezbateri.

Până la urmă, locuitorii mun. Chișinău trebuie să decidă soarta obiectivului dat. Autoritatea publică locală”, a declarat edilul.

Ceban spune că la fel au fost transmise demersurile cu privire la Circ, Manej, Observatorul astronomic, Palatul Feroviarilor, dar și parcul de la intrarea în Chișinău.

About Author

admin