Ceban vrea reorganizarea procesului de achiziții publice: Vom obține cele mai bune prețuri raportate la calitate

Primarul general Ion Ceban își propune reorganizarea procesului de achiziții publice. Potrivit primarului general Ion Ceban, ieri acesta a avut discuții foarte bune cu reprezentanții din Executivul local și „Comunitatea Mea” privind crearea unei structuri din profesioniști care vor asigura planificarea, organizarea si derularea procedurilor de achiziții publice pentru necesitățile de bunuri, lucrări și servicii ale tuturor unităților structurale ale administrației municipale.

„Este o prioritate să eficientizam utilizarea banului public și să diminuam riscurile de corupție în domeniul achizițiilor publice, care, conform mai multor analize este cel mai expus acestor riscuri. Procedura de achiziții trebuie efectuată la nivel centralizat și nu de preturi sau direcții. Astfel procesul va fi unul calitativ și bine monitorizat, pentru evitarea perturbării procesului. Ne propunem să acționăm pe etape, pentru a nu periclita activitatea subdiviziunilor sau prestarea serviciilor publice.

În consecință, vom obține cele mai bune prețuri raportate la calitate și o gestionare în condiții de eficiență maximă a resurselor bugetare. Acum, deși pentru toate achizițiile cu suma mai mare de 80 de mii de lei se organizează licitații, dar și aici apar unele semne de întrebare la anumite subdiviziuni”, a declarat primarul.

About Author

admin