Ceban vrea să cumpere merele de la agricultori și să le ofere copiilor în școli și pacienților internați in spitale

Și totuși, agricultorii de fructe nu au unde să își comercializeze produsele la preț real. Cel puțin asta putem înțelege din cele spuse de către fermierul de la nord, ce a descărcat 60 de tone de mere la margine de drum.

„S-au mai interesat, ba a fost unul, ba a fost altul, ba îmi propuneau doi lei și douăzeci de bani, ba doi lei și optzeci și tot amânau de azi pe mâine, iar în final nu au mai spus nimic. Am hotărât să le vând la procesare pentru că vremea lor demult s-a epuizat”, spune Nicolae Corcimari.

Amintim că ieri, primarul general Ion Ceban a venit cu propunerea de a cumpăra mere de la agricultorii moldoveni.

„Primăria Chişinău va găsi surse financiare suficiente și va încheia contracte cu agricultorii pentru ca merele să ajungă pe masa copiilor din școli și grădinițe. Ieri pe reţelele de socializare au apărut imagini în care un agricultor din nordul țării aruncă pe marginea drumului un camion întreg cu mere, am dispus ca specialiștii din domeniul educației să vină cu propuneri pentru ca merele noastre să ajungă pe masa copiilor.

Aruncarea merelor fermierilor noștri unde au muncit este un dezastru total. Nu este normal acest lucru, nu putem să aruncăm tone de mere la gunoi. Noi cumpărăm iarna banane pentru copii cu preț de 3, 4 ori mai mare. Nu știu ce fac autoritățile centrale în acest sens, dar am rugat să fie identificate surse săptămâna aceasta, iar fermierii să fie chemați în această săptămână la discuții. Astfel ne propunem să asigurăm instituțiile educaționale, poate și cele medicale cu fructe, dar astfel vom veni și ajutorul fermierilor care nu au unde îşi realiza produsele”, a declarat Ceban.

About Author

admin