Cei 7 violatori din Vaslui, condamnaţi definitiv

violatorii-vaslui

Toate pedepsele au fost majorate, iar inculpaţii nu au voie să se apropie de victimă după ce vor fi eliberaţi.

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au pronunţat marţi, 11 noiembrie, sentinţa definitivă în dosarul celor şapte tineri din localitatea vasluiană Văleni, care au violat o elevă navetistă. Sentinţa vine în ziua în care se împlineşte un an de la violul care a scandalizat România.

Odată cu majorarea pedepselor, judecătorii Curţii de Apel Iaşi au impus celor 7 inculpaţi interdicţia de a se apropia de victima, de părinţii acesteia şi de locuinţa acestora timp de doi ani de zile, după executarea pedepselor. Magistraţii ieşeni au dispus şi majorarea cuantumui daunelor morale, de la 50.000 lei, cât a stabilit iniţial Judecătoria Vaslui, la 70.000 de lei.

Curtea de Apel Iaşi a admis apelul procurorilor şi au dispus majorarea pedepselor celor 7 violatori din Vaslui. Cea mai mare pedeapsă a fost aplicată inculpatului Silviu Burada, cel care a plănuit violul în grup şi a acostat victima – 10 ani de închisoare, după ce iniţial a fost condamnat la 8 ani şi 4 luni închisoare.

Cei şapte inculpaţi au fost găsiţi vionvaţi de viol în formă agravantă şi lipsire de libertate în mod ilegal. Cu toţii se află în arest de pe 17 august, când Judecătoria Vaslui a dispus, odată cu pronunţarea sentinţei, rearestarea celor şapte inculpaţi, faţă de care aceeaşi instanţă a dispus în luna aprilie plasarea în arest la domiciliu şi ulterior sub control judiciar.

Sursa: adevărul.ro

About Author

admin