Cheianu recunoaște public că face propagandă pentru Țopa

Constantin Cheianu, una dintre sculele preferate ale lui Victor Țopa recunoaște că PROPAGANDA este preocuparea de bază a Jurnalul TV-ului. O face simplu fără pic de rușine și regret în cadrul unui interviu pentru o altă resursă media finanțată de Țopa – independent.md. Citiți cu atenție acest fragment:

Am mai vorbit despre subiectul „Ţopilor” şi mă văd obligat să revin la el. Eu am venit să lucrez la JURNAL TV în 2009 la invitaţia unuia din cei mai reputaţi şi respectaţi jurnalişti din Moldova, colegul Val Butnaru. Nu am ştiut cine este finanţatorul postului, iar când am aflat că e vorba despre Victor Ţopa, nu m-a încântat să ştiu că e vorba de un fost ministru al lui Voronin. Nu mi-a adăugat entuziasm nici să aflu că Victor Ţopa a fost partener de afaceri cu Plahotniuc şi că ultimul l-a jefuit. De unde era uşor să deduci că postul Jurnal TV apărea în primul rând ca o armă de răzbunare, un post îndreptat împotriva lui Plahotniuc. Din acel moment am ştiut că n-o să mă reţin mult aici, pentru că eu m-am simţit mereu un om liber, în afara oricăror partide, grupuri şi găşti. M-am bucurat întotdeauna de luxul de a spune ce gândesc şi eram convins că, la Jurnal, mai devreme ori mai târziu, voi fi pus în faţa obligaţiei de a renunţa la acest lux.

Voi ce ați înțeles? Nu cumva că acest Costică, care îndemna lumea să doarmă în corturi, recunoaște că e o sculă în mâna lui Victor de Frankfurt și toate ieșirile lui sunt nimic altceva decât comenzi venite de la proprietarul televiziunii? Nu cumva că lui Costică îi era greață la început, dar pe urmă banul și-a făcut efectul ca în bancul cu moldoveanul în Italia (Cum cu limba?, Ei, cum, cam grețos, dar merge..)?

Eu am înțeles de exemplu că Jurnal TV este o armă, or o spune chiar el. O armă a lui Victor Țopa. Nu a poporului, a lui Victor Țopa. Eu am înțeles că Victor Țopa nu-i mai bun cu nimic decât Plahotniuc, pentru că au făcut afaceri împreună până s-au certat. Eu am înțeles că acest Costică s-a împăcat cu gândul să renunțe la luxul de a spune ce gândește și cu cel de a face propagandă.

Voi poate ați înțeles altceva?

Urmează un alt fragment la fel de interesant:

Toată Moldova este martoră a evoluţiilor din politicul nostru în ultimii 5-6 ani, toţi au văzut şi văd cine este şi unde a ajuns Plahotniuc. Personajul pe care îl invocau Victor şi Viorel Ţopa în anul 2010, este un copil pe lângă monstrul pe care îl cunoaştem noi astăzi. Jurnal TV putea să rămână un post marginal care se războieşte cu un personaj marginal, dacă acel personaj nu devenea ce a ajuns el astăzi. Dacă vreţi să glumesc, pot să spun şi aşa: în aceşti ani noi am crescut odată cu Plahotniuc.

Voi ce vedeți aici? Eu văd o greșeală de logică. Nu Plahotniuc a crescut Jurnalul, dragă Costică. Invers – Jurnalul l-a crescut pe Plahotniuc. Voi l-ați făcut puternic. Voi ați făcut lumea să se teamă de el, la fel cum se tem Țopii. Voi nu ați făcut nimic altceva decât să-l arătați pe Plahotniuc exact cum și-au dorit Țopii. Și Țopii au băgat averi în asta. Ți-au dat și ție. Milioanele transferate de pe conturile AEROFLIGHT LIMITED pe conturile Jurnalului nu au cum fi investite nici pe departe întro televiziune marginală. Așa sume nu se învârt pe conturile televiziunilor marginale. Jurnalul a fost conceput ca un holding puternic care avea unica misiune – cea de a-l distruge mediatic pe Plahotniuc. Voi însă i-ați șlefuit imaginea. De demon sau de lider atotputernic care poate decide și are soluții – vom vedea în curând. Mai devreme decât crezi.

Încearcă un exercițiu. Răspunde pentru tine la următoarea întrebare: e ok să-ți primești salariul de la AEROFLIGHT-ul de pe conturile căruia POLITICIANUL Andrei Năstase, finul fostului partener de afaceri al monstrului Plahotniuc, îi transferă mamei milioane despre care ea sărmana nici nu știe? DA, NU sau totuși POHUI, Constantine ?

Gabriel Călin

About Author

admin