În Chișinău au ajuns încă 7 autobuze din cele 58 de unități cu parcurs, achiziționate de Primărie

Parcul Urban de Autobuze este în plin proces de modernizare. În Chișinău au ajuns încă 7 autobuze din cele 58 de unități cu parcurs, achiziționate de municipalitate. Anunțul a fost făcut de primarul general, Ion Ceban.

În total, 14 unități sunt deja pe loc, iar în scurt timp urmează să fie aduse încă 4. Toate autobuzele sunt din Norvegia”, a specificat edilul.

Totodată, până în septembrie urmează ca toate unitățile de transport public să fie puse în circulație, declară Ion Ceban.

Restul 40 de autobuze VDL din Olanda, la fel, vor veni cîte 10, la distanță de o săptămână. Din cele 58 de unități, 18 autobuze sunt MAN și Volvo, iar 40 de autobuze VDL. Unitățile de transport vor trece testarea tehnică și vor ieși la linie”, a menționat primarul general.

La momentul de față persoanele responsabile finalizează lucrările de infrastructură pentru o bună gestionare a unităților de transport.

„În prezent, primarii din suburbii și responsabilii pregătesc lista celor necesare: stații de așteptare a transportului public, reparația drumurilor, dar și analizarea tronsoanelor unde este nevoie stringentă de transport public și repartizarea unităților”, a declarat Ceban.

Edilul a adresat mulțumiri colegilor din Executiv, de la Parcul Urban de Autobuze și mai multor consilieri municipali din diverse fracțiuni care s-au implicat în procesul de achiziționare a autobuzelor.

Reamintim, toate cele 58 de autobuze procurate de municipalitate vor fi repartizate suburbiilor capitalei, în contextual în care zeci de ani la rând acest segment nu a fost prioritizat, oamenii fiind nevoiți să aștepte un timp îndelungat transportul public sau să întârzie la destinație din cauza defectării unităților chiar în timpul deplasării.

About Author

admin