Chişinăul are buget şi taxe locale ajustate pentru anul 2021! Cine a boicotat ședința și a pus bețe în roate în dezvoltarea capitalei

Capitala are buget, chiar dacă unele fracțiuni au încercat să pună bețe în roate. Astfel, în continuare, municipalitatea va putea dezvolta proiecte de importanță municipală. Mai mult, potrivit primarului general, a fost votat un proiect care va permite modernizarea curților de bloc.

„Bugetul pentru anul 2021 şi proiectul taxelor locale au fost dezbătute pe larg cu toate fracţiunile din CMC, cu societatea civilă şi experţi economici. Vreau ca tot Chișinăul să cunoască că totuşi, cu părere de rău, două fracţiuni din consiliu, Platforma DA şi PAS, nu au votat şi au boicotat şedinţa. Mie îmi pare foarte rău că am agreat aproape toate propunerile din partea consilierilor. Eu mă țin de cuvânt, dar nu pot suporta pe cineva care spune că vor face, dar nu au făcut”, a declarat Ion Ceban.

Într-un live pe pagina sa de Facebook, Ceban a mulţumit consilierilor municipali care au votat astăzi aceste două documente ensenţiale pentru dezvoltarea capitalei.

„În acest fel vom avansa la anul pe dezvoltarea oraşului. Vom implementa multe proiecte de infrastructură atât în oraş cât şi în suburbii, vom lucra la elaborarea PUG-ului, tichetare electronică, amenajarea parcărilor, reabilitarea parcurilor şi scuarurilor, etc”, a punctat edilul.

Ceban precizează că taxele noi vor genera un venit semnificativ de peste 100 de milioane de lei care vor fi utilizați pentru: reparația curților de blocuri, trotuare, reparația blocurilor de locuit, scări, uși, ferestre, acoperișuri, ascensoare. „Vom interveni nu doar pe străzile şi trotuarele principale din oraş, dar şi în cartiere”, a conchis acesta.

About Author

admin