În Chișinău se „dă din coate” pe mai multe porțiuni de drum. Ceban: Doar sâmbătă, pe Creangă au fost așezați peste 6600 m.p. de binder

În capitală se lucrează intens pe mai multe porțiuni de drum. Cel puțin asta garantează primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi. Edilul spune că în această perioadă serviciile de profil efectuează lucrări majore pe mai multe drumuri din capitală.

„În acest an nu doar se acoperă găurile ci se decapează porțiuni mari de asfalt degradat care ulterior se acoperă. Se intervine masiv pe strada Ion Creangă, știu că sunt oamenii nemulțumiți, dar se lucrează la maxim, atât ziua cât și noaptea. Doar sâmbătă, în zonă au fost așezați peste 6600 m.p. de binder. Deși contractul de finalizare este până în anul 2022, facem tot posibilul să finalizăm lucrările mai repede. Tot în această sâmbătă, antreprenorul care înlătură porțiunile de drum necalitative din str. Albișoara, a asfaltat peste 3 mii de m.p. de carosabil, reamintesc, cheltuielile în acest sens, nu sunt suportate de municipalitate.

Totodată, suntem în fază de finalizare a procesului de identificare a câștigătorilor la reparația capitală a 35 de curți de bloc din municipiul Chișinău, lucrări în cadrul cărora urmează a fi reparate căile de acces, trotuarele, construcția unor spații de parcare” , a declarat Ceban.

Edilul a punctat că de asemenea, este în desfășurare procesul de licitare a efectuării reparației capitale a străzilor 31 august 1989, strada Tighina și str. Alexandru cel Bun, la moment se desfășoară repararea utilităților pe str. Alexandru cel Bun.

„Am solicitat responsabililor de la Direcția Transport să intervenim mai mult de cât în anii precedenți cu reparații curente și să intrăm masiv pe străzile mici, adiacente, în curți și să reparăm drumurile, peste tot acolo unde ani de zile oamenii așteaptă o lingură de asfalt. Insist asupra intervenirii de către responsabili și în suburbii, unde majoritatea drumurilor arată ca după război. De asemenea, până miercuri am solicitat un raport actualizat cu informații: unde ,cum și câte locuri de parcare vor fi delimitate.

Pe site-ul primăriei este graficul cu privire la zilele, sectoarele și străzile în care se intervine. Fiecare locuitor poate accesa pagina și să se informeze. Fără efectuarea lucrărilor nu putem avea drumuri calitative, ne cerem scuze de incomoditățile create”, a conchis acesta.

About Author

admin