Conducerea Capitalei caută soluții pentru problema copiilor străzii: Ei sunt transmiși autorităților tutelare din raioane, dar revin pe străzile din Chișinău

Copiii străzii, din nou în atenția autorităților municipale, iar responsabilii încearcă să ia măsuri. Unele din ele sunt inutile, pentru că minorii se reîntorc pe străzile din capitală, declară primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței primăriei Chișinău.

Potrivit viceprimarului Angela Cutasevici, marea majoritate a copiilor nu sunt din Chișinău.

„Vineri a fost o ședință de lucru cu societatea civilă și direcția municipală cu privire la drepturile copiilor, Poliția municipală, Ministerul de resort, cu referire la copii care sunt în situații de risc. Ședința a durat 4 ore. Am stabilit și identificat problemele acestui domeniu. Din păcate, fiecare autoritate și-a expus blocajele care au pe această direcție”, a punctat Cutasevici.

O soluție în acest sens este ca acești copii să fie documentați și predați instituțiilor care sunt responsabile de aceste cazuri.

„Miercuri și joi am documentat câțiva copilași, care au fost documentați și transmiși autorităților tutelare din raionale lor, dar din păcate copiii au revenit pe străzile din Chișinău. Ei preferă să revină pe acel teren pe care au fost”, a mai punctat Cutasevici.

Autoritățile municipale vor avea mai multe discuții cu administrația primăriei din Kiev, pentru a vedea cum au rezolvat ei această problemă. O soluție văzută de responsabilii din Primăria Chișinău ar fi programe de reabilitare a copiilor, care vor limita revenirea acestora pe drumuri.

Primarul general, Ion Ceban, a solicitat maximă transparență și comunicare cu Ministerul Educației.

About Author

admin