Construcțiile ilegale din Capitală, în vizorul un grup de lucru

Municipalitatea va crea un grup de lucru tehnic ce va avea ca scop coordonarea acțiunilor de prevenire, constatare și penalizare a celor care încalcă legea în domeniul construcțiilor. Primarul general spune că își propune un mecanism comun de intervenție și de eliminare a flagelului construcțiilor ilegale în oraș.

Din grup vor face parte responsabili din cadrul Primăriei, Ministerului Economiei, Agenția pentru Supraveghere Tehnică și MAI, la această decizie am ajuns în cadrul unei ședințe comune de astăzi.

Grupul va lucra la capitolul ajustarea legislației în domeniu, astfel de a elimina toate interpretările din actuala legislație și a propune completarea cu mecanisme eficiente de control și intervenție in cazul încălcărilor in construcții”, a punctat acesta.

Edilul spune că își mai propune ca să existe o cooperare între toate entitățile, pentru a stopa fărădelegile la etapa zero, dar și pe parcurs, când sunt admise abuzuri din partea constructorilor.

„La fel, vrem să fie reglementate legal acțiunile de intervenție a autorităților în cazurile construcțiilor abandonate pentru a obliga proprietarii să aibă grijă de șantierele lăsate în paragină, care prezintă pericol pentru viața si sănătatea cetățenilor”, a mai adăugat acesta .

Primarul afirmă că este nevoie stringent de a prevedea mecanismul legal de intervenție atunci când autorizația eliberată pentru construcție este de un număr anumit de etaje, iar în final sunt adăugate mai multe nivele.

De precizat că, în prezent în oraș sunt în jur de 2000 de construcții cu diverse probleme.

About Author

admin