CSJ: Alegerile din Chișinău rămân nevalidate, iar Năstase fără mandat

Rezultatele alegerilor din turul II de scrutin nu au fost validate nici de Curtea Supremă de Justiţie. Instanţa supremă a menţinut decizia Judecătoriei Chișinău și a Curții de Apel, iar prin urmare, recursurile ambilor candidaţi au fost respinse. Decizia este definitivă şi nu poate fi contestată.

Un nou scrutin pentru Primăria Capitalei nu mai poate fi organizat în acest an. Prin urmare, Capitala va fi condusă de un primar general interimar, funcţie asigurată în acest moment de Ruslan Codreanu.

Judecătoria Chişinău nu a validat mandatul lui Andrei Năstase, motivând că acesta şi-ar fi promovat mesajele electorale chiar în ziua alegerilor.

în turul al doilea al alegerilor locale organizate la Chişinău, Andrei Năstase, candidatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, a obţinut 52,08% din voturi, faţă de 47,43% din voturi cumulate de candidatul socialiştilor, Ion Ceban.

Potrivit CEC, la vot s-au prezentat 248.674 de alegători, ceea ce înseamnă o rată de participare de 39,12%.

La Chişinău au fost organizate alegeri locale anticipate în condiţiile în care postul de primar a rămas vacant după ce Dorin Chirtoacă a demisionat în luna februarie, fiind suspendat din cauza dosarelor sale penale.

În noiembrie 2017, a fost organizat şi un referendum pentru revocarea lui, care a fost însă invalidat din cauza prezenţei scăzute la urne.

Dorin Chirtoacă este acuzat de acte de corupere pasivă în formă agravată, precum şi trafic de influenţă în dosarul parcărilor plătite de la Chişinău.

sursa: publika.md

About Author

admin