Cu o parcare publică mai mult în capitală!

Mai multe locuri de parcări publice în capitală! Spaţiul din bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 3, intersecţie cu str. Ismail, de astăzi este accesibil pentru toți, menționează primarul general, Ion Ceban. Terenul a fost exploatat ani la rand în mod abuziv de un agent economic.

“Ne propunem amenajarea lor, deocamdată au fost aduse în ordine și evacuate gardurile vechi de pe aceste terenuri”, a specificat edilul.

Astfel, în zona respectivă, vor fi create două parcări publice, unde va fi posibilă staționarea a circa 150 de autovehicule.

Recent, peste drum a fost demontat şi gardul care împrejmuia o altă parcare ilegală în str. Ismail 27, terenul căruia a fost reîntors municipalității.

Totodată, Ion Ceban a subliniat că municipalitatea încearcă să găsească noi spații pentru organizarea parcărilor.

„În paralel, identificăm şi alte locaţii atât în centrul oraşului, dar şi în sectoare unde vor mai fi amenajate locuri de parcare pentru automobile”.

Reamintim, recent au început lucrările de amenajare a unei parcări automate cu 4 nivele în centrul capitalei. Este vorba de un proiect implementat în preajma blocului Universității Tehnice a Moldovei, din str. 31 August. Alte două parcări sunt amenajate în preajma parcului “La Izvor” cu o capacitate de circa 400 de locuri, una lângă parcul “Dendrariu”, lângă parcul “Alunelul” și parcul din strada Sarmizegetusa.

De asemenea, municipalitatea a identificat spații pentru amenajarea locurilor de parcare pe lângă toate obiectivele noi reabilitate: scuaruri, curți de blocuri, parcuri și pe acostamentul unor drumuri municipal aglomerate.

About Author

admin