CULMEA NESIMȚIRII // Un polițist din Cimișlia reținut a doua oară pentru luare de mită

Un inspector din cadrul Inspectoratului de Poliţie din Cimişlia a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de corupere pasivă. Potrivit denunţătorului, poliţistul ar fi pretins 800 de lei a pentru a nu-l cerceta penal pentru huliganism şi maltratare. Acesta mai susţine că a transmis deja o parte din bani, însă omul legii ar fi insistat asupra achitării complete.

mascati-600x360

Poză simbol (Captură privesc.eu)

Operaţiunea de reţinere în flagrant a avut loc în centrul oraşului Cimişlia, lângă un local de agrement. În urma acţiunilor de urmărire penală, ultima tranşă de 300 de lei, a fost depistată pe bancheta din faţă a automobilului personal al poliţistului, de model Mercedes.

Bănuitul a fost reţinut pentru 72 de ore şi se află în custodia Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA. În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală în baza art. 324 Cod penal – corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anricorupţie SUD.

Menţionăm că, în 2013, poliţistul a mai fost reţinut de CNA într-un dosar de corupţie. Cauza a fost transmisă procurorilor cu propunerea de a fi remisă în judecată.

About Author

admin