Cum au furat Filat, Platon și Țopii miliardul // SCHEME

Directorul Centrului de Analiză Strategică şi Monitorizare „Alternativă pentru Moldova”, Victor Gurău, a publicat pe contul său de Facebook câteva scheme care arată cum a fost furat miliardul din sistemul bancar al RM. Gurău menționează că atacurile raider, dar și devalizarea sistemului financiar-bancar din Moldova au fost puse la cale de către Vlad Filat, Veaceslav Platon, Victor și Viorel Țopa.

„Atacurile raider și devalizarea sistemului financiar-bancar din Moldova” sunt un proiect comun al grupărilor politico-mafiote în frunte cu Vlad FILAT .., Veaceslav Platon, Victor și Viorel Țopa, proiect ce „a avut drept scop strategic redistribuirea și controlul criminal asupra sistemului financiar-bancar din Republica Moldova, dar și cel al pieței de asigurări. …Drept instrument de implementare” a strategiei de implementare” a servit un conflict banal dintre Victor și Viorel Țopa, pe de o parte și PLAHA. Țopii au dorit „să-și adjudece dreptul de administrare asupra VictoriaBANK” prin șantaj și escrocherie…Riposta nu s-a lăsat mult așteptată! PLAHA „răspunde provocărilor”și în vara anului 2011 Vladimir Filat intră plenar în război de partea grupărilor Țopa și Platon.Victor și Viorel Țopa, încet dar sigur vând activele lor pe care le dețin (prin persoane contrapuse) la „ASITO”,”VictoriaBANK” și „Banca de Economii” lui Veaceslav Platon!!!

Activitatea operațională și cea comercială a Companiilor”EUROleazign” și „EUROasig” sunt înghețate.Ele SUNT întrebuințate „pentru spălarea  de bani necesari pentru finanțarea proiectelor politice, inclusiv Platforma (ne)Demnitate și (ne)Adevăr. Acțiunile Băncii de Economii controlate de gruparea criminală Țopa prin persoane contrapuse prin Slavic Platon …ajung la Vladimir Filat . Drept „recompensă” Veaceslav Platon primește acordul și permisiunea ” de a ataca acționariatul MAIB” si dreptul „de a pune sub control cea mai mare instituție financiară din Țară…”, scrie Gurău.

schema1

schema 2

schema3

About Author

admin