Curtea de Apel a decis: Filat rămâne în arest preventiv

Curtea de Apel Chișinău a examinat, miercuri, în recurs, hotărârea emisă de Judecătoria Sectorului Buiucani, prin care a fost prelungit termenul de arest al ex-liderului PLDM Vlad Filat.

Avocatul acestuia, Igor Popa, înainte de începerea ședinței de judecată a declarat pentru presă că a anunțat despre neîncredere în acest complet de judecători care urmează să examineze cazul și a cerut recuzarea lor.

„În primul rând, domnul Iordan, președinte al completului de judecată, este fost coleg de facultate cu domnul Filat. La precedenta ședință de judecată, la Curtea de Apel, au fost depășite competențele judecătorești. Noi am depus o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii pentru că judecătorii au încălcat principiul caracterului devolutiv al recursului. Instanța a reținut mai multe decât judecătorul primei instanțe. Norma spune însă că nu poți să agravezi situația învinuitului în recurs”, susține avocatul Popa.

Cu toate acestea, recuzarea avocatului a fost respinsă, iar completul de judecată a procedat la examinarea recursului.

În urma examinării recursului, completul de judecată a lăsat în vigoare hotărârea Judecătoriei Buiucani. Vlad Filat rămâne în arest preventiv până pe 14 decembrie curent.

La ședința de judecată au venit să asiste mai mulți deputați liberal-democrați. Vlad Filat de asemenea a fost adus în fața judecătorilor, dar jurnaliștii nu au acces în sala de ședințe.

About Author

admin