Dacă este imposibilă plombarea cu asfalt, atunci se lucrează cu beton asfaltic. Ceban: Au de suferit cetățenii

Pe mai multe străzi principale din oraş au loc lucrări de injectare cu beton asfaltic. Primarul general Ion Ceban spune că în prezent se lucrează pe şos. Munceşti, str. Calea Orheiului, bd. Dacia.

Acestea sunt unele dintre cele mai lungi străzi din capitală, de importanță majoră şi asigură accesul la intrările și ieșirile din oraș. Pe parcursul săptămânii trecute compania contractată de către municipalitate pentru a lichida situaţiile de avarie pe străzile capitalei, a efectuat lucrări de injectare a găurilor pe str. Petricani ( segment M. Viteazul – şos. Balcani). De asemenea s-a lucrat la plombarea rosturilor pe podurile M. Viteazul, Sîngera, Viaduct, inclusiv accesul spre comuna Budești. Precizez că la 29 aprilie ÎM Regia “EXDRUPO” a finalizat licitația organizată pentru achiziţia betonului asfaltic la cald, procedură care în prezent se află la faza de analiză a ofertelor”, a declarat acesta în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi.

Edilul regretă că Ministerul Economiei și Infrastructurii încă nu a suspendat unele elemente cu privire la eliberarea certificatelor de conformitate de către laboratoarele acreditate, conform ultimelor discuții pe care le-a avut cu toți reprezentanții la Guvern.

Odată cu iniţierea masivă a lucrărilor de reparaţie a străzilor, zilnic pe site-ul primăriei va fi publicat graficul adreselor unde se va interveni, pentru ca participanţii la trafic să fie informaţi şi să evite sectoarele respective. În paralel, în prezent se lucrează la reparaţia str. I. Creangă şi sunt pregătite procedurile pentru demararea reparaţiei curente a str. V. Belinski, care de asemenea este un tronson foarte important în sectorul Buiucani. Totodată, se lucrează la proiectul – linia de contact Columna. Această stradă va face legătura dintre sectorul Rîşcani, Ciocana cu cartierul Telecentru din sectorul Centru. Vom merge pe căile legale pentru a finaliza toate procedurile şi a interveni pe străzile capitalei, cât de curând posibil, deoarece avem o infrastructură degradată a drumurilor după perioada rece”, a conchis Ceban.

About Author

admin