Dacian Cioloș, premierul desemnat al României

Declarația Președintelui Klaus Iohannis, difuzată de agențiile de știri la finele zilei de marți, 10 noiembrie:

„În urma consultărilor, mi-am format o opinie. Pentru a avea garanția că vom avea o îmbunătățire a clasei politice avem nevoie de un prim-ministru independent, o persoană curată, care să nu fi fost implicată în scandaluri, o persoană integră.

Este nevoie să fie promovați miniștri care sunt performanți, care au dovedit această performanță și asupra cărora nu planează niciun dubiu.

E nevoie ca partidele să-și facă curățenie în interior și să nu promoveze persoane suspectate de corupție.

Avem nevoie de alegei corecte în 2016, locale și parlamentare. Avem nevoie de întărirea statului de drept – atunci când procurorii cer încuviințări în parlament, să le primească.

Este nevoie și de oameni noi, am încurajat oameni tineri să intre în politică. Fără oameni noi e greu de presupus că vom avea o clasă politică nouă.

Este nevoie să afirm că România rămâne fermă pe calea europeană și euroatlantică și este nevoie ca orice guvern vom avea să fie sprijinit de Parlament pentru a lua măsuri care să garanteze o creștere economică sustenabile.

A fost o situație interesantă pentru mine că partidele au înțeles imediat care e miza și că trebuie să găsim o soluție împreună  – un guvern tehnocrat. Partidele politice au fost de acord. Cred că este soluția până la alegeri.

Îl desemnez în funcția de prim-ministru al României pe dl Dacian Cioloș.”

About Author

admin