Decis: Vlad Filat va sta în arest încă 30 de zile

Fostul premier Vlad Filat a fost citat miercuri, 11 noiembrie, în fața magistraților de la Judecătoria Buiucani în vederea examinării prelingirii mandatului de arest, eliberat pe numele acestuia de aceeași instanță duminică, 18 octombrie.

După ce instanța a respins cererea de recuzare a judecătorului Ghenadie Pavliuc, care, chipurile, s-ar afla în anumite relații de rudenie cu Marian Lupu, liderul Partidului Democrat, instanța a decis, spre finalul zilei, că Vlad Filat urmează să stea în continuare în arest. Decizia prevede prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arest eliberat pe numele fostului premier, care este învinuit că a luat parte la delapidarea BEM, că a îngăduit privatizarea dubioasă a companiei Air Moldova, că ar fi luat mită și că ar fi încercat să intimideze sau să influențeze martorii.

Amintim că pe 15 octombrie Parlamentul a votat ridicarea imunității lui Vlad Filat și în aceeași zi acesta a fost reținut pentru 72 de ore de ofițerii CNA. Duminică, 18 octombrie, Judecătoria Buiucani a decis arestarea fostului premier pentru 30 de zile.

About Author

admin