DEMERS CĂTRE CEC privind ANULAREA ALEGERILOR peste hotare

Comunicat de presă
Astăzi Blocul electoral „Alegerea Moldovei – Uniunea Vamală” a emis un demers în adresa Comisiei Electorale Centrale prin care solicită anularea alegerilor peste hotare pe motivul nerespectării drepturilor cetăţenilor moldoveni de a participa la vot prin îngrădirea accesului la secţiile de votare.
În acest sens, secretarul general PSD, Sergiu Coropceanu, unul din liderii Blocului electoral „Alegerea Moldovei – Uniunea vamală” a precizat că este nevoie ca Comisia Electorală Centrală să stabilească o altă zi pentru desfăşurarea alegerilor peste hotare şi să asigure dreptul moldovenilor aflaţi în Federaţia Rusă la urne prin deschiderea a cel puţin a 200 de secţii de votare.
„În conformitate cu art. 76 din codul electoral – alegerile deputaților în Parlament se desfășoară în cel mult 3 luni de la expirarea mandatului Parlamentului sau dizolvarea Parlamentului. Respectiv, ținînd cont de termenul în care a expirat mandatului actualului Parlament alegeri parlamentare pot fi organizate pînă la sfîrșitul lunii februarie. Aceste prevederi ne permit să ne adresăm Comisiei Electorale centrale să convoace o şedinţă extraordinară pentru a stopa desfăşurarea scrutinului din afara ţării”, a explicat Coropceanu.
Blocul electoral „Alegerea Moldovei – Uniunea vamală” s-a adresat în repetate rînduri în adresa autorităţilor abilitate privind necesitatea deschiderii mai multor secţii de votare pe teritoriul Federaţiei Ruse, pentru că la moment acolo se află peste 700 000 de cetăţeni moldoveni cu drept de vot.
Serviciul de presă

unnamed

unnamed2

unnamed3

About Author

admin