Deputat PPDA: Sunt mai reticent vis-a-vis de extinderea atribuțiilor guvernul interimar. Să nu deschidem cutia Pandorei

Extinderea atribuțiilor actualului Guvern interimar, așa încât acesta să poată încheia tratate pe plan extern, poartă cu sine riscuri. De această părere este vicepreședintele Parlamentului Alexandr Slusari. La emisiunea Cutia Neagră la TV8, deputatul Platformei DA a menționat că astfel Executivul interimar ar putea ajunge să gestioneze problemele țării cu minim de responsabilitate.

Sunt mai reticent vis-a-vis de extinderea atribuțiilor guvernul interimar. Mă refer la semnarea tratatelor. Să nu deschidem cutia Pandorei aici. Trebuie să facem o distincție foarte clară între Guvernul plenipotențiar și Guvernul interimar. Altfel riscăm să perpetuăm situația. O să fie convenabil când timp de un an, Guvernul interimar, la care nu diferă foarte mult competențele, să stea în fruntea țării și să gestioneze, neavând nicio responsabilitate”, a spus Slusari.

Deputatul a mai adăugat că, riscurile țin și de capacitatea limitată a Parlamentului de a controla un Executiv interimar. „Nu putem face încă o dată moțiune de cenzură”, a adăugat Slusari.

sursa: agora.md

About Author

admin