Deputat PSRM: Moldovenii vor continua să întoarcă din propriile buzunare miliardul furat, deoarece Maia Sandu a refuzat să promulge legea

Cetățenii Republicii Moldova vor continua să plătească prin taxe și impozite prejudiciul cauzat de frauda bancară, deoarece președintele Maia Sandu a refuzat să promulge legea prin care a fost anulată așa-numită lege a miliardului. Despre aceasta a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea.

Potrivit deputatului, PSRM consideră că punerea pe umerii cetățenilor a miliardului furat este o crimă. Batrîncea a remarcat că PSRM a făcut tot posibilul ca să realizeze cea mai importantă promisiune făcută în 2019 și a inițiat în Parlament repetat anularea acestei legi, după ce Curtea Constituțională repus-o în circuit juridic la sesizarea oponenților politici, supuși președintelui Maia Sandu.

Noi nu ne-am oprit la această situație și am votat încă o dată în Parlament. Ce fac cei din Președinție? Nu promulgă această lege. Noi vom insista și în continuare ca acest deziderat promis, inclusiv de Maia Sandu, să fie realizat”, a declarat Batrîncea.

Deputatul PSRM a amintit că Maia Sandu era parte a Guvernului atunci când s-a produs frauda bancară și atunci când s-a decis în secret alocarea obligațiunilor de stat pentru a acoperi frauda bancară.

Prin legea lăsată în vigoare de Maia Sandu, cetățenii sunt impuși să plătească suplimentar la cele 13,58 de miliarde de lei, încă peste 11 miliarde de lei. Suma totală ce va fi achitată de cetățenii simpli va ajunge la 25 de miliarde de lei.

About Author

admin