Deputatul PD, Nicolai Dudoglo, riscă să fie dat afară din partid. Conducerea îi cere explicații privind implicarea sa într-o asociație obștească din Găgăuzia

Conducerea PDM a cerut explicații din partea deputatului Nicolai Dudoglo, privind implicarea acestuia într-o asociație obștească din UTA Găgăuzia, ”Noua Găgăuzie”, devenită în realitate o mișcare cu obiective politice, care nu se încadrează în politica promovată de Partidul Democrat din Moldova.

”Din cele relatate de deputatul Dudoglo, constatăm ca prin obiectivele pe care intenționează să le promoveze în cadrul acestei mișcări devine incompatibil cu statutul de membru PDM și de membru al fracțiunii democrate din Parlamentul Republicii Moldova. În același timp, devine incompatibil cu viziunea și acțiunile pe care le promovăm pe linia modernizării pro-europene a țării.

În aceste condiții, conducerea Partidului Democrat din Moldova i-a cerut imperativ să aleagă între statutul de membru PDM și cel de fondator al organizației obștești. Dacă va alege să se implice mai departe în activitatea acestei mișcări politice, i s-a cerut sa demisioneze imediat din partid, în caz contrar urmând a fi exclus, conform regulamentului și statutului”, se arată într-un comunicat al Partidului Democrat din Moldova.

About Author

admin