DIVORȚUL – motivul tăcerii soției lui Vlad Filat?

După pronunțarea sentinței de 9 ani de închisoare pe care urmează să-i ispășească fostul premier Vlad Filat, soția sa Angela Gonța a luat apă în gură. Jurnalista nu a comentat și nu a scris nimic pe rețelele de socializare, așa cum obișnuia să facă de obicei, sărind în apărarea soțului său.

Potrivit Democracy.md, în ajun ea ar fi fost la un eveniment glamuros dedicat celor 12 ani ai jurnalului „Vip-Magazin”. Întrebată de un jurnalist dacă și-a ales vreo destinație pentru concediu, vedeta PRO TV a declarat că va merge, cu siguranță, în vacanță, doar că deocamdată nu știe unde anume.

De menționat că Vlad Filat și Angela Gonța și-au făcut apariția tot la la aniversarea acestui jurnal, acum doi ani.

filat gonta

801361

Motivul, se pare, este unul evident – divorțul. Astăzi, la o zi de la pronunțarea sentinței, pe pagina de Facebook a lui Vlad Filat a fost postat un mesaj din numele fostului premier, în care acesta anunță că divorțează de jurnalista Angela Gonța.

Menționăm că Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de pușcărie. Decizia a fost luată, ieri, 27 iunie, de către magistrații Judecătoriei Buiucani. Totodată, pedeapsa prevede ca Vlad Filat să nu poată ocupa funcții de răspundere timp de cinci ani, să achite o amendă în valoare de 60 de mii de lei și să-i fie confiscată averea:

„Se aplică sechestru pe bunurile deținute de Filat Vladimir în valoare de 4 milioane 524 de mii 195,22 lei și anume asupra automobilelor de model Volkswagen Touareg (2), Toyota și un Porsche Cayenne din 2013. Imobilul amplasat în municipiul Chișinău, strada Mitropolit Mitro­po­lit Gurie Grosu a cărei valoare a fost estimată în sumă de 4 milioane 622 de mii de lei. Se confiscă terenul de pe strada Izmail, construcție de pe strada Izmail, 3 construcții și un teren de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 65 și o încăpere de pe aceeași adresă. Se aplică măsura de siguranță pe cota de (49,6%) deținută de Filat Vladimir în Kapi­tal Invest SA (49,6%)”, a menționat judecătoarea Galina Mos­cal­ciuc.

De asemenea, judecătorii au decis să-i fie retras Ordinul Republicii, acordat în 2013 de către președintele Nicolae Timofti.

Atât procurorii, cât și avocații lui Filat nu sunt de acord cu sentința și au declarat că vor contesta decizia. „Iar în istorie Filat a intrat deja ca primul premier condamnat pentru corupție. Înălțarea spectaculoasă și căderea umilitoare pot fi o lecție pentru alții: „Oprește-te, viața e prea scurtă ca să ți-o petreci în închisoare””, notează Democracy.

Amintim că ex-președintele liberal-democraților a fost reținut în octombrie 2015 pentru trafic de influență și corupere pasivă. Tot atunci, el a fost lipsit de imunitate parlamentară.

Reținerea lui Filat a avut loc în urma declarațiilor omului de afaceri, Ilan Șor, potrivit căruia, i-ar fi dat 250 de milioane de dolari, în schimbul unor servicii și favoruri.

wx1080 (1)

wx1080 (2)

wx1080

wx1080 (4)

sursa: moldova24.info

About Author

admin