Dodon certat cu realitatea

Liderul Socialiştilor, Igor Dodon, ameninţă portalul de ştiri Realitatea.md cu judecata. Asta după ce portalul a plasat o ştire despre faptul că PSRM a profanat simbolurile de stat. Este vorba despre un spot electoral al PSRM şi în care cuvântul “Republica” din denumirea țării este scris cu “k”, ceea ce contravine Constituției Republicii Moldova, Legii cu privire la simbolurile publice și Legii cu privire la schimbarea denumirii statului R.S.S. Moldova în Republica Moldova.

Iniţial, spotul video a fost publicat pe contul de Youtube “Actualitati.md”, portal informational al PSRM, unde pot fi gasite şi alte spoturi ale socialiştilor. După plasarea ştirii pe realitatea.md acesta a fost sterş.

Ceea ce nu ştiu socialiştii este faptul că spotul a fost preluat şi de ADEPT, şi plasat repetat pe contul alegeri.md. Reprezentanţii ADEPT au confirmat pentru Realitatea.md că au preluat spotul video de pe Actualităţi.md.

La solicitatea realitatea.md, atât PSRM, cât unele posturi TV care difuzează spotul, au refuzat să ofere spotul.

Pe de altă parte, protagonistul spotului, Bogdan Ţîrdea, a recunoscut pentru deschide.md că “este vorba despre o greșeală mecanică, comisă în forfota și graba campaniei electorale”.

sursa: realitatea.md

About Author

admin