Doreau să iasă din țară cu acte false

Polițiștii de frontieră au depistat doi moldoveni, care au încercat să treacă vama cu acte false și modificări tehnice ilegale asupra unui mijloc de transport. 

La punctul de trecere Tudora, o tânără în vârstă de 21 de ani a prezentat un permis de conducere românesc fals. Aceasta conducea un mijloc de transport de model Toyota RAV4, cu numere de înmatriculare moldovenești și susținea că documentul ar fi fost eliberat de către autoritățile române, în baza certificatului de susținere a examenelor auto. Verificările adiționale au relevat, însă, faptul că persoana nu a traversat niciodată frontiera moldo-română, motiv pentru care aceasta va fi documentată și pentru fals în declarații. Aceasta va fi sancționată conform articolului 361 al Codului Penal.

În cadrul aceluiași punct de trecere polițiștii au identificat un alt cetățean al Republicii Moldova în vârstă de 29 de ani, care conducea un mijloc de transport reutilat ilegal. În urma verificării fizice a automobilului de model Dacia Logan, cu numere de înregistrare moldovenești, inspectorii de frontieră au constatat că în mijlocul de transport a fost instalat sistemul de alimentare cu gaz fără autorizare de la organele competente. Pe cazul dat a fost întocmit proces verbal de constatare a contravenției prevăzute de articolul 228 Codul Contravențional al Republicii Moldova, care se sancţionează cu amendă de la 15 la 20 de unităţi convenţionale cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.

About Author

admin