Droguri ascunse în butoaiele cu murături // VIDEO

Schema de introducere în penitenciar a obiectelor interzise a fost deconspirată de angajații Departamentului Instituții Penitenciare și polițiștii de la IP Orhei. Incidentul a avut loc ieri, 2 februarie, la Penitenciarul nr. 18 din Brănești, Orhei. Deținuții erau încadrați în muncă de deservire gospodărească a instituției.

Cei doi deținuți au fost reținuți la intrarea în penitenciar, când se întorceau de la depozitul central cu mașina încărcată cu produse alimentare.

Angajații penitenciarului au anunțat preventiv unitatea de gardă a Inspectoratului de Poliție Orhei, care s-a prezentat imediat la fața locului pentru documentarea cazului.

În rezultatul efectuării percheziției și controlului automobilului, în butoaiele cu roșii murate s-au găsit trei pachete învelite cu bandă adezivă. La despachetarea acestora, în două din ele a fost depistată substanță vegetală mărunțită, cu greutatea de aproximativ 800 de grame fiecare, iar în al treilea – două telefoane mobile, de tip smartphone.

Conform înregistrărilor video, obținute în urma instalării camerei ascunse în depozitul central al produselor alimentare, cei doi deținuți au camuflat obiectele aflate în depozit în două butoaie din plastic cu roșii murate.

Obiectele și substanțele interzise au fost aruncate în depozit de persoane necunoscute, iar cei doi făptași, cu vârste de 23 și, respectiv, 36 de ani, s-au folosit de faptul că lucrează la cantină pentru a le introduce în detenție.

Dacă compoziția narcotică sau psihotropă a substanței va fi confirmată, deținuții riscă să se aleagă cu încă un dosar penal.

About Author

Reporter