Droguri ascunse într-o scrumbie, depistate de angajații DIP

pește

Două cazuri de introducere a obiectelor și substanțelor interzise în detenție au fost contracarate de angajații Departamentului Instituțiilor Penitenciare.

Primul caz a fost înregistrat la data de 17 februarie, în jurul orei 16:20, la punctul de trecere și control al Penitenciarului nr. 4, Cricova. Mama unui deținut, a venit pentru a transmite un colet cu produse alimentare şi îmbrăcăminte, pentru fiul său din detenție, în vârstă de 27 de ani, condamnat la 10 ani privațiune de libertate.

În rezultatul verificării coletului, angajații Serviciul securitate din cadrul instituției de detenție au depistat în căptușeala unei haine un pachețel învelit cu lipici în care era o substanță vegetală de culoare roză.

Al doilea caz a fost înregistrat în Penitenciarul nr. 18, Brănești, la punctul de trecere și control s-a prezentat un bărbat în vârstă de 30 ani, care urma să transmită amicului său din detenție, un colet cu provizii. În urma verificării acestuia, angajații instituției au depistat într-o scrumbie sărată un pachețel de polietilenă cu conținut necunoscut.

Pachetul cu substanță necunoscută, era destinat unui deținut, în vârstă de 37 ani, condamnat la 6 ani 1 lună privațiune de libertate.

Despre ambele cazuri au fost sesizați ofițerii inspectoratelor de poliție teritoriale, iar substanțele interzise – transmise organelor de expertiză. Dacă se va demonstra că substanțele depistate sunt droguri, persoana care se face vinovată de transmitere, riscă să se aleagă cu dosar penal.

About Author

admin