După ce a ajuns deputat într-o campanie electorală finanțată de Shor, Maia Sandu s-a trezit că nu-i mai place de finanțatorul lui Filat

Cel de-al doilea raport prezentat de compania Kroll a adus-o în prag de panică pe liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. Într-o postare pe Facebook, fosta protejată a lui Vlad Filat, condamnat pentru că a luat mită din banii furați de la Banca de Economii, încearcă să îi incrimineze pe alții pentru acordarea creditelor de urgență băncilor devalizate. Asta chiar dacă, în calitate de ministru, a votat pentru acordarea garanțiilor de stat.

”Cele mai mari furturi au avut loc în luna noiembrie 2014. Doar în noiembrie, suma creditelor acordate de aceste 3 bănci (credite care nu aveau să mai fie rambursate vreodată) a crescut cu 1 miliard de dolari (12% din Produsul Intern Brut al țării)! 80% din aceste credite erau pentru firmele Grupului Șor”, scrie Maia Sandu pe Facebook.

Ea nu a menționat, însă, că anume din banii furați din Banca de Economii, Banca Socială și Unibank a fost finanțată campania electorală a PLDM. Și chiar dacă acest lucru a scandalizat opinia publică în noiembrie 2014, Maia Sandu, care a candidat pentru funcția de deputat pe lista PLDM, declara la întâlnirile cu alegătorii că partidul său și liderul acestuia sunt curați ca lacrima.

Ilan Shor, pe care liderul PAS îl acuză că ar fi protejat de actuala guvernare, a recunoscut că a transmis fostului ei șef de partid sute de milioane de euro din cele trei bănci. Anume cu ajutorul acestor bani Maia Sandu a devenit deputat pe lista PLDM.

sursa: hotnews.md

About Author

admin