DUPĂ CE L-AU ABANDONAT, FILAT ÎI ÎNGROAPĂ PE ȚOPI: AU PARTICIPAT LA JAFUL BEM!

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, condamnat la 9 ani de detenție pentru trafic de influență și luare de mită, îi atacă din închisoare pe oligarhii Victor și Viorel Țopa.

Filat confirmă, într-un interviu pentru ziarul Komsomolskaia Pravda, oferit prin intermediul avocatului său, că Victor și Viorel Țopa au fost implicați în tentativa de preluare ilegală a Băncii de Economii (BEM).

„Probabil Gofman (Mihail Gofman n.r.) a vrut să reamintească despre situația din 2012, când a fost întreprinsă o tentativă de preluare a băncii ca urmare a acțiunilor lui Țopa și a noilor acționari. Atunci, atât eu, cât și toată echipa Ministerului Finanțelor ne-am opus vehement acestor acțiuni. Evidența acestor situații se găsește în arhivele adunărilor generale a BEM”, a declarat Filat în interviu, într-un context legat de anul 2012.

Reamintim că Victor și Viorel Țopa, de asemenea, sunt condamnați de justiția din Republica Moldova, dar au reușit să fugă peste hotare. Primul a fost condamnat la 10 ani de închisoare, într-un caz de șantaj legat de Victoriabank, iar Viorel Ţopa a fost condamnat la 8 ani de închisoare, fiind găsit vinovat de prejudicierea Băncii de Economii cu 11 milioane de lei.

Sursa MOLDOVA24

About Author

admin