Economistul Alexandr Muravski, care critică guvernarea, apreciază iniţiativa PD de a majora salariile: În cazul victoriei opoziţiei, va trebui să caute soluţii care să nu permită anularea deciziei


Economistul Alexandr Muravski, fost deputat în Parlament şi critic al actualei guvernări recunoaşte că iniţiativa PDM privind majorarea salariilor este una benefică pentru ţară. Într-o postare pe Facebook, Muravski spune că noul sistem de salarizare va îmbunătăţi viaţa bugetarilor.

“În acest moment, decizia de majorare a salariilor poate fi catalogată drept pozitivă. Nu poate fi etichetată drept negativă o decizie menită să îmbunătăţească situaţia material a unei categorii importante din populaţie”, a postat Muravski.

În acelaşi timp, economistul spune că actualei opoziţii îi va fi foarte greu să menţină acest trend, dacă va ajunge la putere.

“În cazul victoriei opoziţiei, aceasta va trebui să caute soluţii care să nu permită anularea deciziei de majorare a pensiilor. În caz contrara, aceasta va suferi un eşec lamentabil”, a mai spus Alexandr Muravski.

Amintim că proiectul de lege pregătit de Guvernul Filip prevede majorarea salariilor pentru toți angajații din sectorul public cu cel puțin 20 la sută. Unele categorii, care acum primesc lefuri foarte mici, vor avea creșteri și de 109%. Astfel, salariul unei educatoare, care acum este de 1450 de lei, va avea, de la 1 decembrie, peste 3000 de lei.

Premierul Pavel Filip a declarat că noul sistem va fi unul mai simplu și va garanta majorări anuale. Potrivit premierului, în urma implementării reformei, nimeni dintre cetățenii apți de muncă nu vor mai avea un salariu mai mic de minimul de existență de 2000 de lei.

sursa: hotnews.md

About Author

admin