CONFLICTUL REAL DIN PLDM // Leancă îi pune condiții lui Filat: 15 oameni ai mei pe listă !

Conflictul din interiorul PLDM, în care sunt implicați actualul premier Iurie Leancă și președintele partidului Vlad Filat, a intrat în ultima fază.
filat_leanca_adevarul_ro
Surse din interiorul formațiunii au declarat pentru LiveNews.md că pentru a-și da acordul ca Vlad Filat să candideze primul pe lista electorală în parlamentarele din 30 noiembrie, Iurie Leancă a impus anumite condiții.

Astfel, în schimbul locului 1 pe lista PLDM a lui Vlad Filat, Leancă a cerut ca fiecare al doilea din primii 30 de oameni de pe listă să fie incluși de către el.

Anterior în presă au apărut mai multe articole despre conflictul intern din PLDM și o posibilă scindare a formațiunii cauzată de neînțelegerile dintre Iurie Leancă și Vlad Filat.

Ideea constă în faptul că după scandalurile de corupție în care a fost implicat Vlad Filat, rating-ul acestuia a scăzut catastrofal, lucru recunoscut și pe interior, iar în cazul în care Filat ar fi cap de listă, aceasta ar putea duce la un eșec în alegeri. Din acest motiv s-au format două grupări pe interior, una compusă din susținători a lui Leancă, iar cealaltă din oameni fideli lui Vlad Filat. Ambii lideri își doresc să fie locomotivă a partidului. “Afacerea 15 deputați” ar putea rezolva pe moment conflictul dintre cei doi. Pe termen lung însă, asta ar putea duce la preluarea treptată a partidului de către Iurie Leancă.

Potrivit portalului Deschide.md, în aceste clipe are loc alcătuirea listei electorale a PLDM, iar primele 10 locuri de pe listă arată în felul următor:
1) Vlad Filat

2) Iurie Leancă

3) Liliana Palihovici

4) Natalia Gherman

5) Maia Sandu

6) Valeriu Streleț

7) Grigore Belostecinic, rector ASEM

8) Vadim Pistrimciuc

9) Eugen Carpov

10) Oleg Balan, rector al Academiei de Adminsitrare Publică
Acest lucru înseamnă că , totuși Vlad Filat a acceptat condițiile impuse de Iurie Leancă.

Daniel Chitoroagă,
pentru LiveNews

About Author

admin