EXCLUSIV! Filat îşi pregăteşte noul prim-ministru‎: Chiril GABURICI, Grigore BELOSTECINIC sau Natalia GHERMAN

Planul premeditat al liderului PLDM, Vlad Filat, de mazilire a “bunului” său prieten Iurie Leancă prinde contur. Filat e atât de sigur că Leancă nu va fi votat încât deja a pregătit noi propuneri pentru funcția de premier. Surse din fracțiunea PCRM spun că Filat deja i-a prezentat propunerile sale pentru prim ministru lui Vladimir Voronin, urmând ca acesta să decidă pe care dintre cele trei le acceptă: Natalia Gherman, ministrul Afacerilor Externe, Chiril Gaburici, fost director Moldcell (apropiat al lui Filat din perioada când era premier) și Grigore Belostecinic, rectorul ASEM, de asemenea cunoscut ca fiind foarte loial liderului PLDM.

Sursele noastre spun că Vladimir Voronin l-ar prefera pe Gaburici, pentru că vine din afara PLDM și își poate justifica mai ușor în fața electoratului comunist decizia de a-l vota. Gaburici încă nu și-a dat acceptul, existând chiar posibilitatea să refuze propunerea lui Filat, din cauza situației grave de la cele trei bănci cu probleme, care urmează să fie închise‎ până în martie și care ar putea genera o criză socială de proporții în Moldova. Un alt motiv pentru care Chiril Gaburici ar putea refuza funcția de premier este tocmai faptul că va fi pe jumatate premierul lui Voronin și că va conduce un guvern minoritar, dependent de PCRM.

Având în vedere aceste informații, se pare că șansele lui Leancă de a fi votat astăzi sunt minime, Vlad Filat va reuși să-l elimine cu ajutorul prieteniei sale cu Voronin, dar și profitând de orgoliul liderului PL, Mihai Ghimpu, care prin nevotarea guvernului, astăzi, se pregătește de 4 ani de opoziție.

About Author

admin