Experții FMI vin la Chișinău: Vor începe noi negocieri

O misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de dna Ivanna Vladkova-Hollar, se va afla în vizită la Chișinău în perioada 5-15 iulie 2016, anunță FMI.

Misiunea va iniția discuții privind un posibil program susținut de FMI și va tinde să ajungă la un acord privind un set cuprinzător de politici care să contribuie la menținerea stabilității macroeconomice, îmbunătățirea guvernării corporative și sporirea transparenței acționarilor în sectorul bancar, precum și să stimuleze creșterea economică durabilă și cuprinzătoare.

Ultimul acord cu FMI în sumă de 570 mil. USD, Republica Moldova la încheiat în 2010. FMI de nenumărate ori a atras atenţia la carenţele privind transparența din sistemul bancar moldovenesc, dar autorităţile nu au întreprins nimic. Or, tocmai din această cauză, dar şi ca urmare a majorărilor nejustificate a salariilor, Chişinăul a ratat ultima tranşă de 77 mil. dolari SUA dintr-un ajutor financiar de 567 mil. USD, ceea ce a dus la suspendarea acordului încheiat în anul 2010. Asta după ce Executivul de la Chișinău, fără acordul FMI, a instituit impozitul unic în agricultură și a majorat pensiile și salariile funcționarilor, notează Today.md.

About Author

admin