Federația Rusă a extrădat Republicii Moldova un traficant de droguri

Autorităţile competente ale Federaţiei Ruse l-au extrădat pe membrul unei grupări criminale pentru a fi tras la răspundere penală în conformitate cu legislaţia Republicii Moldova. Învinuitul este cercetat, împreună cu alţi membri ai grupării criminale, pentru transportarea prin contrabandă şi comercializarea ilegală a drogurilor în proporţii deosebit de mari.

Procurorii au stabilit că membrii grupării criminale organizau transportarea, prin contrabandă, din Spania în Federaţia Rusă, trazitând Republica Moldova, a substanţelor narcotice de tip haşiş.

În luna martie curent, procurorii şi poliţiştii au efectuat reţinerea a patru membri ai grupării, în timp ce plănificau transportarea unei cantităţi impunătoare de haşiş din Republica Moldova spre Federaţia Rusă. Reţinerea a avut loc în sectorul Botanica a capitalei, după ce indivizii au fost filaţi de oamenii legii tmp de cîteva zile.

În urma percheziţiei automobilului, în care se aflau doi dintre învinuiţi, într-un ascunziş special amenajat al maşinii au fost depistate şi ridicate 19 pachete, în care se aflau brichete cu haşiş. Aceştia aveau misiunea de a transporta substanţele narcotice în Federaţia Rusă, pe cale de contrabandă, eludând controlul vamal, urmând a fi preluate de către alţi complici, cu ultrioara comercializare pe piaţa tenebră din Rusia.

Concomitent, au fost reţinute alte două persoane, printre care şi organizatorul tranzitului ilicit de droguri, asupra cărora au fost depistate mijloace băneşti dobândite din traficul ilicit de droguri, telefoane mobile şi tehnică, prin intermediul căreia organizatorul ţinea legătura cu alţi complici şi organizatori ai filierilor de trafic ilicit de droguri din Uniunea Europeană şi Federaţia Rusă.

Pe piaţa neagră, preţul substanţelor narcotice ridicate se estimează la un preţ de peste 600 mii de lei.

Actualmente, persoanele învinuite se află în arest preventiv. Procurorii continuă urmărirea penală într-o procedură separată pentru identificarea tuturor complicilor implicaţi la comiterea infracţiunilor, locurilor de depozitare şi căilor de trafic ilicit al drogurilor.

 

About Author

admin