Filat nu scapă de ce se teme mai tare! Ghimpu spune că alegerile locale nu pot fi amânate cât vrea PLDM

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, îl contrazice pe preşedintele PLDM, Vlad Filat, şi susţine că alegerile locale nu ar trebui să aibă loc mai târziu decât începutul lunii octombrie.

„Cum n-ai da, cum n-ai face, trebuie să respecţi legislaţia în vigoare. Şi legislaţia prevede că alegerile pot avea loc nu mai târziu de trei luni din ziua când a fost validat mandatul aleşilor locali, fie primari sau fie consilieri. Şi aceasta poate fi septembrie, cel târziu, început de octombrie, dar mi se pare că e luna septembrie. Nu am discutat acest lucru între noi, atunci când discutam formarea unei alianţe. A fost o mică discuţie ce ţinea de aceste alegeri, dar acum hotărăsc aceşti trei care sunt în această alianţă tacită”, a declarat Ghimpu, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Reamintim că, anterior, Vlad Filat a declarat că alegerile locale ar putea fi amânate după 25 octombrie (data limită pentru organizarea lor potrivit legislației electorale) dacă va exista voința politică pentru reformarea administrației teritoriale. În acest moment, a declarat Filat la televiziunea publică, administrația locală provoacă „pierderi de 2% din PIB” și nu oferă nici serviciile așteptate de public.

sursa: abcnews.md

About Author

admin