Florile lui Leancă

Prim-ministrul Iurie Leancă a depus ieri, 11 septembrie, flori, la sediul Ambasadei Statelor Unite ale Americii de la Chișinău, în memoria victimelor atentatelor teroriste ce au avut loc în urmă cu 13 ani, la New York.
IMG_4384

IMG_4390
„Comemorăm victimele acestei tragedii, fiindcă moartea miilor de oameni a schimbat nu doar viața familiilor lor, ci a schimbat, în general, toată politica de pe continentul american și din lume. A lăsat acest profund impact asupra multor lucruri care s-au întâmplat până atunci, precum și asupra percepțiilor și politicilor ulterioare ale SUA, dar și ale statelor europene”, a declarat șeful Executivului.

Premierul a adăugat că este foarte important să fie comemorați oamenii care și-au pierdut viețile în acea tragedie, inclusiv pentru ca să fie luate în considerare eventuale riscuri. „Toate aceste riscuri – terorismul, evoluțiile nefaste din regiunea noastră – ne fac încă o dată să fim extrem de prudenți și să avem o conlucrare mult mai bună la nivel internațional pentru a le combate”, a subliniat Iurie Leancă.

La 11 septembrie 2001, un grup de teroriști a preluat controlul a patru avioane, prăbușind două dintre ele în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York. În urma acestei tragedii, aproape trei mii de persoane și-au pierdut viața.

About Author

admin