FMI a alocat o nouă tranșă pentru Moldova! Filip: Aceasta confirmă că Guvernul, Parlamentul și BNM, au realizat încă un set important de angajamente și reforme

Moldova va primi următoarea tranșă de finanțare din partea Fondului Monetar Internațional. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Pavel Filip, într-o postare pe Facebook.

”Consiliul de directori al Fondului Monetar International a aprobat astăzi o nouă tranșă de 22,2 de milioane de dolari pentru Republica Moldova, după ce a avizat pozitiv raportul privind îndeplinirea de către Guvern a angajamentelor asumate în cadrul programului. Banii sunt destinați cetățenilor, vor veni ca suport bugetar și vor fi direcționați spre nevoile lor sociale și economice. Dincolo însă de partea financiară, această nouă tranșă confirmă că Guvernul, Parlamentul și BNM, au realizat încă un set important de angajamente și reforme din cele convenite cu FMI. Avem multe lucruri de făcut mai departe și Guvernul rămâne pe deplin angajat în programul de reforme și în obținerea de rezultate pozitive pentru cetățeni”, a scris prim-ministrul în seara zilei de miercuri.

Potrivit acordului semnat cu Fondul Monetar Internațional în 2016, Moldova urmează să primească în jur de 178 de milioane de dolari. Banii sunt oferiți în tranșe, după îndeplinirea de către autoritățile de la Chișinău a unor angajamente asumate de realizare a reformelor. La fiecare etapă, o misiune a FMI evaluează realizările, după care este luată decizia privind debursarea următoarei tranșe. Până acum, țara noastră a primit, în baza noului acord, 57 de milioane de dolar, notează politics.md.

About Author

admin