Gazeta lui ŞĂFU’ îl spală penibil de eliberarea lui MICU

După ce Filat a fost acuzat de faptul că ar sta în spatele eliberării lui Micu, eliberare probată de mai multe portaluri de ştiri, o redacţie aflată în slujba şefului a încercat să-l disculpe pe finananţator prezentând informaţii trucate, aşa cum s-au obişnuit încă în capmania electorală.

Nu voi face trimiteri la ştirile de pe Moldova24. Există multe alte resurse online care au distribuit aceeaşi informaţie:

1.Micu a fost eliberat luni din Penitenciarul nr. 13 din Capitală, unde s-a aflat din 2013. Informația a fost confirmată pentru Deschide.md de către șefa Departamentului Instituții Penitenciare, Ana Dabija.

Știind din start că informația este una eronată și că Micu a fost eliberat, lucru confirmat chiar de ministerul din subordinea lui Filat, lingăii lui Filat tirajează nestingherit minciuni, pentru a-i spăla imaginea. Aceştia utilizează anumite declaraţii ale avocatului lui Micu şi le prezintă ca pe adevărul pur, fără a încerca măcar să le pună la îndoială.

De ce ar face-o ?

Manipularea celor de la Ziarul Naţional nu are margini. În ştirea în care povestesc despre faptul că Micu se află la Psihiatrie, aceştia nu spun nimic despre faptul că Micu a fost eliberat din detenţie şi există confirmarea autorităţilor. Nu o spun pentru că şi-ar învinui astfel şeful. În schimb putem citi următoarea propoziţie: Avocatul așa-numitului hoț în lege Petru Gâlcă, alias Micu, susține că acesta nu a fost eliberat din închisoare.

Mai mult ca atât, jurnaliştii verzi fac tot posibilul ca să-l victimizeze pe Micu, nu de alta, dar chiar şeful a fost cel care l-a eliberat. Iată cum încheie materialul, jurnaliştii(?):
„Acesta susține că are niște documente importante pe care le va prezenta presei după eliberarea sa.”.

Adică noi, opinia publică trebuie să aşteptăm cu nerăbdare eliberarea lui pentru a vedea aceste documente (eliberare care s-a produs deja).

Din start e vorba despre un material menit să-l spele pe Filat prin inducerea în eroare a opiniei publice. Dacă nu acesta a fost scopul, de ce, în cadrul materialului, nu regăsim informațiile oficiale, care spun clar că Micu este eliberat din detenție?

Să vă explic eu un alt scenariu: Micu (care este eliberat deja) va fi declarat bolnav mintal, dar nepericulos pentru societate, ca să nu mai poată fi atras la răspundere. Ca şi în cazul BEM, Filat arde toate punţile. Şi îl ajută cei pe care vor să-i considerăm presă.

Charlie, говорите ? Ну-ну…

P.S. Reiterez întrebarea: De ce are nevoie Filat de Micu în libertate? Ce vor să facă ei cu Republica Moldova ?

Gabriel Călin,

Moldova24

About Author

admin