Ghimpu aruncă BOMBA! Filat i-a protejat pe Țopi prin Ministerul Justiției

În cadrul emisiunii În Profunzime de la PRO TV, Mihai Ghimpu, liderul PL a făcut o dezvăluire care confirmă o dată în plus informațiile publicate anterior în presă, și anume că Vlad Filat și Victor Țopa acționează în cârdășie, inclusiv în ceea ce ține de Platforma DA, despre care s-a scris că ar fi proiectul comun al Țopilor și al lui Vlad Filat.

Potrivit lui Ghimpu, deși s-a cerut extrădarea oamenilor de afaceri Victor și Viorel Țopa, Ministerul Justiției, aflat sub PLDM, a făcut tot posibilul ca acest lucru să nu se producă.

Mihai Ghimpu: „Eu pot sa va dau probe. Țopii au fost judecati în 2012 și până acum nu au fost extrădați. Dar a cui a fost Ministerul Justiției, daca nu al PLDM-ului.”

Astfel, declarația lui Ghimpu, confirmă o dată în plus faptul că între Vlad Filat și Victor Țopa există legături puternice, iar ultima întâlnire de la Frankfurt, în cadrul căreia a fost discutată tranzacția cu Jurnalul, a fost una mai mult decât de afaceri sau amicală chiar.

Având în vedere că Filat s-a implicat direct în obstrucționarea justiției în cazul Țopa, protejându-l prin intermediul miniștrilor PLDM, putem afirma cu certitudine, fără să greșim, că planurile celor doi parteneri coincid întru totul, iar Platforma DA este un produs al acestei colaborări. Mai ales că în fruntea acesteia a fost plasat nimeni altul decât finul de cununie a lui Victor Țopa – Andrei Năstase, iar conducerea Platformei, în general, abundă de apropiați ai încrengăturii Lucinschi-Filat.

Presa, inclusiv Moldova24, a scris de nenumărate ori despre faptul că Platforma DA a fost lansată doar pentru a pune presiune pe democrați în subordinea cărora se află Procuratura Generală și CNA, instituții care, asistate de specialiști anticorupție europeni, se apropiau tot mai mult de momentul reținerii și arestării lui Vlad Filat în dosarul Jaful Secolului.

Gabriel Călin, pentru Moldova24

About Author

admin