Greva foamei pentru PR! Filat servește toate mesele

Fostul prim-ministrul Vlad Filat, care se află în arest preventiv la Penitenciarul nr. 13 din Capitală, încă nu a intrat în greva foamei, așa cum a anunțat avocatul acestuia, Igor Popa, ieri, după ședința de judecată în dosarul clientului său, notează Deschide.md.

Potrivit serviciului de presă al Departamentului Instituții Penitenciare, Vlad Filat nu și-a modificat regimul alimentar. Acesta a acceptat masa și aseară, și azi dimineață; iar o cerere precum că ar intenționa să intre în greva foamei încă nu a fost depusă.

Ieri avocatul lui Vlad Filat a declarat că fostul premier intră în greva foamei, pentru a doua oară, din cauza că instanța a refuzat ca ședințele de judecată să fie publice, dar și din cauza condițiilor din penitenciar. Popa a mai spus că rudele lui Filat nu au reuşit să-i descurajeze acest pas periculos pentru sănătate.

După publicarea materialului, avocatul Igor Popa a declarat pentru redacția Deschide.MD că nu cunoaște deocamdată despre starea de lucruri în cazul declarării grevei foamei de către Vlad Filat.

Întrebat cum comentează faptul că Vlad Filat a mâncat aseară și azi dimineață, dar și că nu a fost o înștiințare oficială despre greva foamei, Popa a spus că conducerea Penitenciarului trebuie să-l audieze pe Filat imediat ce acesta refuză hrana și să fie oficial declarată greva foamei. Cât despre faptul că fostul prim-ministru continuă să se alimenteze, avocatul a menționat că nu cunoaște despre acest lucru pentru că astăzi nu i s-a permis să-l viziteze pe Vlad Filat, fiindcă este zi de odihnă.

„Mâine voi vorbi cu domnul Filat și voi reveni cu mai multe detalii”, a conchis avocatul.

Vlad Filat a fost reținut pe 15 octombrie, iar, ulterior, a fost arestat. Liderul PLDM este învinuit de corupere pasivă și trafic de influență, după ce omul de afaceri Ilan Shor a declarat că i-ar fi dat în ultimii ani 250 de milioane de dolari estorcați. Filat neagă acuzațiile.

About Author

admin