Guvernul de la Kiev a aprobat Acordul privind controlul comun la frontieră

Acordul privind controlul comun al persoanelor, mijloacelor de transport și a mărfurilor la frontiera moldo-ucraineană a fost aprobat astăzi de către Guvernul Ucrainei. Anunțul a fost făcut de către premierul Pavel Filip în debutul ședinței Cabinetului de miniștri. Premierul a salutat decizia colegilor ucraineni, menționând că autoritățile de la Chișinău sunt gata să purceadă la efectuarea controlului comun, notează today.md.

Acesta a mai precizat că experiența controlului comun la punctul de trecere Cuciurgan-Pervomaisc a demonstrat pe deplin avantajele pe care le poate oferi un asemenea acord. În această privință, Pavel Filip a ținut să mulțumească colegilor săi din cadrul ministerelui de Externe și Interne, precum și din Serviciul Vamal pentru munca depusă.

„Deja la Cuciurgan-Pervomaisc avem un precedent și nu sunt întrebări, nu sunt probleme, ba dimpotrivă, s-au spulberat toate îngrijorările pe care le aveau cei din Transnistria, cu toate că aceste îngrijorări erau manifestate doar de așa-numitele autorități de acolo. Pentru că atât agenții economici, cât și oamenii de rând nu au exprimat aceste îngrijorări și, dimpotrivă, se simt acum foarte confortabil”, a declarat premierul Pavel Filip.

Potrivit publicației ucrainene RBC.UA, prezentul acord dintre guvernele Moldovei și Ucrainei, privind organizarea controlului comun la punctele de trecere a frontierei de stat, a fost elaborat cu peste 20 de ani în urmă și prevedea o listă de puncte de frontieră unde era posibilă instituirea controlului comun.

Acordul urmează să fie ratificat de Rada Supremă din Ucraina.

About Author

admin