GUVERNUL împrumută din nou bani de la BERD. Vezi scopul împrumutului

IMG_3823Membrii Cabinetului de miniştri au aprobat miercuri, 10 septembrie 2014 două proiecte de lege pentru ratificarea Acordului de împrumut cu BERD şi a Contractului de finanţare încheiat cu BEI în vederea realizării Proiectului de alimentare cu apă în regiunea de dezvoltare Nord a Republicii Moldova. Ambele documente au fost semnate la finele lunii iunie 2014.

Cele două instituţii financiare vor oferi câte 10 milioane de euro pentru realizarea unui proiect de asigurare a populaţiei din nordul ţării cu apă de calitate, dar şi de îmbunătăţire a situaţiei ecologice în oraşele şi mai ales în satele din zonă. Proiectul se va axa pe reabilitarea apeductului Soroca-Bălţi, fapt care va permite alimentarea cu apă potabilă a populaţiei nu doar din oraşe, dar şi din localităţile rurale, asigurând accesul la surse sigure de apă potabilă pentru circa 400 mii de cetăţeni.

Cele două proiecte vor fi valabile după ratificarea acestora de Parlament până pe 31 decembrie 2018. Totodată, Acordul cu BERD urmează să fie realizat în două tranşe a câte patru şi șase milioane, respectiv, iar Contractul cu BEI în zece tranşe egale, a câte un milion de euro fiecare.

Tot astăzi, Guvernul a avizat proiectul legii privind deşeurile şi a operat modificări în Regulamentul privind condiţiile de deversare a apelor uzate în corpurile de apă.

About Author

admin